Förhindra skador på bilen

Att behöva lämna in bilen på reparation är en besvärlig sak som kostar betydligt mer än det smakar. Delar som slits ut av ålder kan man inte göra så mycket åt, men man kan vidta vissa åtgärder för att förhindra andra irriterande skador.

Viktigt är att man tar väl hand om bilen och ser till att den alltid är i toppskick. Om du inte använder den särskilt ofta är det bra att ta den på en tur då och då eftersom en bil mår bra av att köras. Byt regelbundet olja och utför annat mindre underhåll.

Men att ta god hand om bilen är inte allt – för att på ett säkert sätt motverka skador måste man också förebygga dem. Detta kan man såklart göra genom att köra försiktigt och hålla hastighetsbegränsningarna samt avstånden, men saker kan gå snett ändå. När du är lite disträ och ska backa in i en lite för liten lucka, exempelvis, kan det vara guld värt att ha en så kallad backkamera, så att du kan se precis hur långt du har kvar till bakomvarande bil istället för att behöva chansa. Det finns ett flertal olika backkameror att välja mellan – även kameror med mörkersyn och kameror för släp. Hos NKM Maskinhandel hittar du ett mycket brett sortiment av backkameror och även annan säkerhetsutrustning som exempelvis belysning till ditt fordon.

Det viktigaste är ändå att köra försiktigt, så tänk på de gamla vanliga körreglerna, särskilt när det är mycket folk ute på vägarna när semestern närmar sig! För säsongsaktuella tips på hur du undviker skador i trafiken kan du kika in hos Trygg Hansa – de kommer regelbundet med tips på hur du skyddar dig i trafiken.