Det perfekta garaget

Gillar man att ta hand om och meka med sin bil, ska man så klart satsa på att ha ett bra garage på tomten. Man kan hålla på året runt och även skydda sin bil från väder och vind (samt stöld!). 

Bygga garaget

garageOm man inte har ett garage måste man ansöka om bygglov i sin kommun innan man kan bygga ett. Det finns flera sätt att bygga men vi rekommenderar de enkla vägen: köpa ett färdigritat garage som man helt enkelt bygger ihop som legobitar. Man kan så klart specialanpassa utefter egna önskemål, om man behöver det.

Innan man beställer första bästa byggnad som passar utseende och pris, tänk på om det ska vara ett varm- eller kallgarage. Vilken typ av carport passar bäst och ska garaget användas till mer än bara mekning? Vill man kanske lägga till ett loft för lite extra förvaring?

Kolla gärna in Mellby Garage som har flera garagelösningar att erbjuda.

Verktygen

Sedan gäller det att hitta vad man behöver för verktyg. Köp in stora kit med mindre verktyg: skiftnycklar, borrmaskin, insektsnycklar och slipverktyg. En kompressor är perfekt för att hålla koll på lufttrycket i däcken och blåsa bort smuts. Det gör även städningen lite mer fartfylld och rolig. Den fungerar också bra för att blåsa ut datorer och hålla dem dammfria.

Här behöver man kanske se över hur mycket man redan har och vad som saknas. Att köpa in verktyg till garaget kan kosta hur mycket som helst. Om man slår på stort kan man till och med köpa en billift för att höja upp bilen under mekningen istället för att ha en smörjgrop.

Ordning och reda

Det går inte att använda garaget på bästa sätt om det ligger saker överallt. Sätt upp hyllmeter och inred garaget med bord och lådor innan några saker får flytta in. Märk upp utanpå lådorna vilka verktyg som ska ligga där. Häng upp verktygen som används mest direkt på väggen. Var sedan noggrann med att alltid lägga undan allting varje gång man lämnar garaget. Även om man bara ska gå in och äta middag, är det bästa att plocka undan, för efter maten kanske man blir för trött och röran får ligga.