Den digitala bilen

Dagens moderna bilar har oftast en digital approach och levereras med trådlösa uppkopplingar och annat som underlättar för både chaufför och medpassagerare. Det pratas om förarlösa fordon i framtiden och vi får se hur det kommer att bli med den saken, en sak är dock säker att bilar blir mer och mer digitala.

Har du en äldre bilmodell så finns det som extra utrustning att köpa Car Fi, alltså en internetuppkoppling som du installerar enkelt i ditt fordon. Det är fråga om en router som du pluggar in i cigarettuttaget och får uppkoppling via 4G nätet, det brukar också finnas ett USB uttag på dessa routrar så man även kan ladda sin mobil via routern.

På detta sätt kan du surfa runt på nätet och för passagerare som inte kör så går det att använda sig av uppkopplingen för diverse aktiviteter online såsom spel eller streaming av musik. Perfekt för de yngsta i baksätet att titta på film under färden för att få tiden att gå snabbare. Hos de flesta Car Fi så finna det redan laddat en surfpott som kan fyllas på när det börjar närma sig slutet på denna pott.

Car Fi fungerar även att plugga in i husbil, båt eller husvagn då de drivs med 12 volt, det blir som ett trådlöst Wifi där uppkopplingen kan delas ut till olika enheter med wifi. Installationen är enkel och sköter sig oftast av sig själv när man pluggar i den, SIM-kortet som sätts in kanske till och med kan vara ett tvillingkort till redan befintligt telefonabonnemang. Kolla upp med din leverantör vad som gäller och om man kan sätta i ett sådant SIM-kort.