Bilvårdsprodukter

Att ha bra produkter när du sköter om din bil är ganska självklart eller hur. Man vill ju att man inte skada lacken eller något på sin bil när man tvättar den och får den i fint skick.

Städa bilenFramför allt bör du tänka på att använda ett vax och schampo av god kvalité, 3M är en stor leverantör av bilschampo och andra bilvårdsprodukter och på Mekanika.se så hittar du dessa produkter. Ta för vana att en eller två gånger per år städa ur bilen ordentligt, dammsuga ur bilen men också bagageutrymmet. Ett tips är att köpa någon typ av plastback som du kan ha prylar i så inte dessa rullar runt där bak utan du får en god ordning i bagaget.

Vinylrengöring

Att rengöra bilens interiör med en läder- och vinylrengöring gör att bilen doftar gott men också att instrumentpanelen glänser som den vore ny. Torka av först med fuktig trasa och torka torrt med torr trasa, applicera sedan vinylrengöringen och polera upp din instrumentpanel så att den ser ut som ny.

Fälg och däckrengöring

Att använda en rengöringsspray för däcken och fälgarna gör att smuts som asfalt, bromsdamm med mera avlägsnas enkelt, spola rent med vatten. Det finns även däckglans som gör att däcken ser ut som nya och fina ut.